Rare Ierse gebruiken... - Reisverslag uit Cork, Ierland van groep24 - WaarBenJij.nu Rare Ierse gebruiken... - Reisverslag uit Cork, Ierland van groep24 - WaarBenJij.nu

Rare Ierse gebruiken...

Door: Ofke

Blijf op de hoogte en volg

22 Juni 2006 | Ierland, Cork

Lieve dames,
Ik was het scrollen beu, vandaar een nieuw bericht.
Even een kleine Ierse up-date. De top 3 raarste Ierse zkh gebruiken op een rij:
Met stip op 1: Geef iedereen antibiotica, maakt niet uit waarom. Resistentie; wat is dat?
2. Laat mensen zo lang als je kan op de gang liggen; geperforeerde appendix? Daar komt vanavond wel iemand naar kijken....
2. Vraag zo veel en zo vaak mogelijk een CT, MRI of botscan aan, je zou maar wat missen....
Maar goed, iedereen is wel hartstikke aardig en ik leer ook wat. Ook vermaken we ons nog steeds prima. Het WK kijken we met de (toch onverwachts grote groep) Corkse Nederlanders in de pub, heel gezellig allemaal. Morgen komt Wouter, zin in!! Schef is inmiddels weer helemaal beter.
Nog een weekje en dan zit het erop. Op 3 juli zetten we weer voet op NL bodem.
Anne en Joepe, wat een leuke nieuwe huisgenoot!!!
Tot snel!!
XX

• 22 Juni 2006 - 10:45

En waar is DE NEUS????

• 22 Juni 2006 - 21:02

Emily:

Ik zou het leuk vinden als jullie op vrijdag 7 juli bij mij komen eten. Wie kan er die dag? x

• 23 Juni 2006 - 07:28

• 23 Juni 2006 - 13:02

ik ook!

• 25 Juni 2006 - 15:46

Nicolien:

En dat is 5... ik ben erbij. Leuk om je weer te zien Of! Nog 1 week bikkelen en dan..... vakantie!!!!!!!

• 26 Juni 2006 - 09:29

Annelies:

Offie, gezellig dat je binnenkort weer thuis bent!!! Geniet er nu nog ff van! De NEUS is door de neushaters helaas nog niet in de roulatie gebracht.
    Superk** van het WK he...
    Vind t zielig voor Marco.
    Dikke kus!

• 26 Juni 2006 - 10:23

Sunna:

Hallo liebe leute, 2 juli ga ik op vakantie dus ik kan helaas niet bij Eem komen eten. om jullie van te voren nog even te zien is hier in hokje numero 7 het volgende idee geboren: vrijdag 30 juni dansen in de melkweg, wie gaat er mee?
    Lieber grussekussie, Sunna

• 26 Juni 2006 - 10:49

Ofke:

Een depri-WK-groet uit Ierland.

• 26 Juni 2006 - 11:19

Anne:

Helaas Sunna, ik ga vrijdag enorm hard dansen, maar dan wel in mijn eigen eindvoorstelling!! Ik zie je vast nog wel bij de lunch om je een fijne vakantie te wensen, toch?

• 26 Juni 2006 - 15:23

Emily:

Help! Aan het eind van deze week moet ik bij mijn (zeer enthousiaste) beleidster een concept sollicitatiebrief inleveren. Ze gaat me namelijk helpen bij het solliciteren, maar ik heb geen idee wat er in zo'n brief moet staan en ik wil niet volslagen achterlijk overkomen. Hebben jullie misschien tips, ervaringen, sites met hulp bij het schrijven van sollicitatiebrieven enz.?? Alle ideeen zijn welkom! xx

• 26 Juni 2006 - 19:22

Nicolien:

Soory eem, ik heb echt geen idee... vrijdagavond heb ik helaas al een ander (afstudeer)feestje sun. Als ik je niet meer zie hele fijna vakantie in marokko!

• 27 Juni 2006 - 16:56

Alet Vanuit Barca!:

Heb net gehoord dat ik mijn ZHB toch gehaald heb...zou ik toch nog ooit dokter worden.....
    dikke kus

• 27 Juni 2006 - 17:01

Sanne:

Wauw Aletje, wat goed! Eindelijk ben je ervan af!!

Sun; vrijdag is het afstudeerfeestje van Leonie. Zij krijgt namelijk donderdag al haar bul, en geeft daarom vrijdag een feestje!

Eem; tja een sollicitatiebrief... Geen idee..Waarschijnlijk is er op de site van de KNMG wel informatie te vinden over wat er officieel in zo'n brief moet staan. Leuk dat die arts je daarmee wilt helpen!

Voor de rest; hopelijk tot snel!

X, Sanne

• 28 Juni 2006 - 13:13

Anne:

Hallo, waar was iedereen bij de lunch? Sunna, ik weet dat je in het AZU was, en Emily, jij bent je ook al de hele week aan het verstoppen. Help, ik was heel zielig alleen...

• 28 Juni 2006 - 13:57

Emily:

Sorry Anne, ik kom af en toe niet onder mijn ' nieuwe vrienden' uit. Morgen samen lunchen? x

• 28 Juni 2006 - 15:48

Ik ben er!!

• 29 Juni 2006 - 07:09

Annelies:

Ik ben er ook weer bij vandaag!

• 01 Juli 2006 - 13:34

Nicolien:

Hoi meiden!!! Eindelijk vrij!!!! Heerlijk ASAS zit erop... en dan nu vakantie. Heeft niet iedereen nu officieel vakantie van ons?? Wie heeft er zin om volgende lekker te genieten van het mooie weer op het strand of andere
    leuke dingen te doen???
    Gefeliciteerd alet met je tentamen, waarschijnlijk weet je dit vak zoveel beter dan wij allemaal bij elkaar. Kus nien

• 03 Juli 2006 - 09:36

Anne:

Annelies, gaat Spaans woensdag door of moeten we dat eerst nog regelen?
    Nicolien, gefeliciteerd met het afronden van je ASAS, wat een opluchitng he, om dat achter de rug te hebben!
    Sunna; helaas was je er niet meer bij de lunch, maar alsnog fijne vakantie (mocht je dit nog ergens lezen)
    Ofke, WELKOM THUIS!!! Gezellig dat je er weer bent!

Allen; ik heb lekker gedanst dit weekend; geen fouten gemaakt, de techniek haperde wel af en toe. We hebben veel positieve reacties gehad, dus ik denk dat het er wel aardig uit zag!

Nu ben ik weer aan de slag met die stomme interviews, waar ik ondertussen al schoon genoeg van heb, dus wie mij op wil vrolijken tijdens de lunch is van harte welkom!

• 03 Juli 2006 - 09:38

Emily:

Anne: ik wil graag met je lunchen. 12:45 ergens buiten?
    Nicolien: wat heerlijk dat je nu vakantie hebt, ik zou graag met je meegaan naar het strand, maar helaas zit ik de hele week achter de computer..

• 04 Juli 2006 - 07:24

Annelies:

Offie, fijn dat je dr weer bent!! Anne, ik moet Nancy nog mailen, sorry hoor, vergeet het altijd, ga het nu doen.
    We zitten trouwens bijna aan de 10.000 pageviews, wiehoe!x

• 04 Juli 2006 - 08:20

Anne:

Cool, ik was nr 9999... Mijn felicitaties voor de volgende bezoeker!

• 04 Juli 2006 - 08:59

Nicolien:

Hoera!!! Ik ben het... gefeliciteerd allemaal met mijn bezoek!!!!
    Heb ofke net gesproken en die is heelhuids in utrecht aangekomen en is er vrijdag ook bij!!
    Wist helemaal niet dat zoveel mensen hun vakantie hadden verschoven... is er bijna niemand die vrij is....

• 04 Juli 2006 - 09:50

Annelies:

Nico, ik heb ook vrij, maar heb nog veel achterstallig werk, dus zit alsnog de hele dag achter de compi! Misschien vlg week???
    Iig tot vrijdag!

• 04 Juli 2006 - 10:32

Anne:

Haha, Ofke, ik snapte pas een half uur later wat je aan het uitbeelden was; MRSA-kweken! (toch?)

• 05 Juli 2006 - 13:42

Emily:

Het plan voor vrijdag: volgens het KNMI wordt het 23 graden met 50% kans op regen. Lijkt me het verstandigst om maar bij mij thuis te eten, als het mooi weer is kunnen we later altijd nog op het terras zitten. Ik zorg (natuurlijk) voor het eten. Zouden jullie dan met z'n allen voor wat te drinken, wijn/fris, willen zorgen? Ik reken op Ofke, Anne, Joepe, Sanne, Nicolien en Annelies. Tot vrijdag! xx

• 05 Juli 2006 - 15:18

Nicolien:

Ik neem wel 2 pakken sap mee.... oke?
    Hoop wel op mooi weer vrijdag!!!!

• 05 Juli 2006 - 21:27

Ofke:

Ben inderdaad weer in het land. Vrijdag van de partij! Mogelijk dan nog geen uitslag van MRSA-kweken (inderdaad Anne, hints is blijkbaar niet ons ding), maar wees niet ongerust volgens de ziekenhuis hygieniste maak ik weinig kans.... Heb zin om jullie te zien!
    xx

• 06 Juli 2006 - 08:11

O ja, morgen 19:00

• 06 Juli 2006 - 09:47

Anne:

Joepe, zijn wij dan van dat roze goedje?

• 06 Juli 2006 - 10:31

Joepe:

Yes, wij doen het roze goedje! Koud en wel! xx

• 10 Juli 2006 - 15:09

Anne En Joepe:

San, heb je al wat gehoord over de Croeselaan? Wij zijn erg benieuwd!!

• 10 Juli 2006 - 19:08

Sunna:

salaam maleekum ik ben in de woestijn en de toetsen doen hiuer heel arabisch raar: verders worden we hier continu volgegoten met muntthee en probeert men ons al dan niet vliegende tapijten aan te smeren net of die in mijn rugzak passan: het is ze nog niet gelukt maar ik vrees dat ik met volledige vloerbedekking voor mijn huis zal terugkeren;,: tenminste als ik niet wordt verkocht; laatste aanbod 4000 kamelen dat kan beter: morgen gaan we onder de volle maan met de dromedarissen twee dagen op pad door de woestijn:::,,,$ tres romantique) alles goed daar heel veel liefs sunna :;en annelies nog bedankt voor de overnachting

• 10 Juli 2006 - 19:50

Emily:

Niet zo exotisch als Sunna, maar ik ga ook lekker op vakantie! 19 juli ben ik weer terug in Nederland. Tot dan, xx

• 11 Juli 2006 - 15:17

Hoihoi,

het appartementje op de Croeselaan is helaas niet doorgegaan.. We mochten er komen wonen, maar dan moesten we opeens 200 euro meer betalen, want ze hadden mensen die dat wel wilden betalen ofzo.. En of we ook nog even 3 maanden borg wilden betalen.
    Kortom, een beetje vaag verhaal. Dus daar voelden we ons niet goed bij..

Volgende keer beter!

Kus, Sanne

• 11 Juli 2006 - 20:32

Hallo lieve meiden!
    Sunna wat een pracht verhalen (als altijd!).
    Ik vermaak me al een aantal dagen met mn EBCRetje en ben op zoek naar therapeutische EBCR-voorbeelden (met spoed). Wie er eentje in de aanbieding heeft; heel graag naar mn hotmail adres.
    Tot snel!

• 12 Juli 2006 - 08:28

Nicolien:

Wie o wie heeft er tijd om donderdag iets leuks te doen met het mooie weer?? Onze OV geldt nog net....

• 12 Juli 2006 - 10:03

Nicolien:

Ofke, ik heb m gemaild naar je!
    San, jammer van je huisje... Joep en Anne, was gezellig gister, maar vind het nog steeds gek...

• 12 Juli 2006 - 16:58

Anne:

Nico, Ik ben wel in voor een uitje!! Ik heb morgen om 9 en 10 uur mijn eindgesprekken, dus neem aan dat ik rond een uur of elf klaar ben. Zal ik je daarna bellen? Of wilde je al eerder weg?
    Laat maar even weten...